Продукти за баня

2011-10-12Българите се хранят със студена храна и това им вреди, смята тибетска лечителка

научи, че пециалистката по пулсова диагностика д-р Пема от Тибет преглежда болни в България.

 

Д-р Пема идва от Дхармасала - неофициалната столица на Тибет, където е и резиденцията на Далай Лама. Там се намира и основният тибетски медицински център. Преди 2 години д-р Пема е работила предимно с раково болни.

 

Сега тибетската лечителка се е посветила изцяло на обновяването на най-древната тибетска медицинска книга, на база на която и сега се обучават студентите там.

Д-р Пема  иагностицира заболяването, като проследява 6 вибрирания на пулса, които отговарят на съответните органи.

 

Изследването съвсем не е болезнено. То представлява изследване на пулса на двете ръце. Продължава около 10 минути. На лечителката обаче са и били нужни повече от 10 години, за да овладее този нетрадиционен начин на диагностициране.

След прегледа предписва специфичен начин на хранене за всеки пациент и билкови лекарства. Този тип лечение успешно се съчетава с методите на традиционната медицина, казва тибетската лекарка. 

 

БНТ: - За втори път сте у нас. Боледуват ли много българите?

Д-р Пема: - Да, за съжаление има много раково болни, хора с нервновегетативни и сърдечни проблеми. Храната е изключително важна и често хората забравят, че тя е част от лечението. За всеки човек храненето трябва да е индивидуално. Тук, в България например, консумирате много пресни плодове и зеленчуци, но трябва да се има пред вид, че суровоядството може да е вредно за някои хора,защото това е студена храна, която трудно се обработва от организма и може да доведе до заболяване.

 

Елисавета Логинова - директор на Център за алтернативна медицина: - През следващите 2 седмици всички часове са заети, защото желанието да се срещнат с д-р Пема е огромно.

 

БНТ: - Какво си казвате всяка сутрин, когато започва денят ви?

Д-р Пема: - Първо благодаря на бога, че съм жива и че светът съществува, казвам своята мантра и го моля да ми даде сила и днес да сторя още едно добро.

 

Източник: БНТ

=============================================

 

 

 

 

 

 


Продукт на седмицата

 

Сайтът временно не работи.

 За неопределено време сайтът не осъществява търговска дейност.

Всичко за магнитните бури

                 

 Facebook стрийм - вижте тук