Продукти за баня

2011-05-28"Аномалия", новата книга на Людмила Филипова - на пазара в края на МАЙ 2011

След общо пет успешни книги зад гърба си, в края на месец май 2011 Людмила Филипова провокира читателите с най-новия си роман „Аномалия“ - съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“.

Авторката специално пристигна в България за премиерата на книгата.

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа ѝ, идва в България специално за премиерата.

 

Людмила Филипова не е просто писател, а явление в съвременната българска литература. Тя отдавна е доказала, че книгите ѝ заслужават да покорят литературната сцена в световен мащаб, защото сюжетите им не отстъпват на световните бестселъри.


Правата на някои нейни романи са продадени в Турция, Гърция, Русия, Сърбия и Кипър, по един тях - „Анатомия на илюзиите“, се снима международен сериал, а други два са в процес на филмиране – „Стъклени съдби“ и „Мастиленият лабиринт“.


"Аномалия" провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, касаещи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции.

 

"Аномалия" успя да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, но и все още недопусната от хората. Надявам се след тази книга всеки прочел я да е осъзнал нещо повече за себе си, за силата на мислите и обичта, за способността на хората да намират илюзии, в които да оцеляват, за рисковете от свръхамбициите на хората за новия свят, който всички ние неусетно сме създали. Опитах да използвам и нов подход в разказването на сюжета, при което до последно читателят не е сигурен, че е отгатнал финала, нито кой от героите кой е в действителност.

 

"Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям на читателя“, споделя Людмила Филипова. За написването на романа авторката използва любопитни документи и истории, на които се натъква по време на престоя си в Оксфорд и във Ватикана, както и в именията и архивите на знатната фамилия Киджи, чиито наследници споделят с Людмила Филипова факти и истории неизвестни до сега.

 

Романът е вдъхновен от реални събития и хора, променили света. Той разкрива и една легенда, ревностно пазена от влиятелната десетвековна фамилия Киджи, белязала историята на Европа и Ватикана.

 

Прототип на главният герой от книгата е реална личност – последния наследник на фамилията, принц Флавио Киджи, който идва в България специално за официалната премиера на романа „Аномалия“. 


Представянето на романа ще бъде съпътствано от срещи на Людмила Филипова с читатели из цялата страната.

Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.anomaliabook.com, където могат да се включат в играта „Сбъдни своя роман!“ и да спечелят вълнуващо пътуване до Рим за двама. 

Бележка от   :        В момента този сайт с награди не работи.

==========================================================================

 

 

 

 


Продукт на седмицата

 

Сайтът временно не работи.

 За неопределено време сайтът не осъществява търговска дейност.

Всичко за магнитните бури

                 

 Facebook стрийм - вижте тук